ثبت شرکت در تبریز
شهر تبریز یکی از مناطق ایران است که افراد ساکن در تبریز برای ثبت شرکت خود باید تبریز را انتخاب کنند این شهر از نظر اقتصادی و سیاسی – اداری و… در موقعیت مناسبی قرار دارد و صنایع زیادی در شهر تبریز مستقر است.
با گستردهتر شدن و پیچیدهتر شدن روابط میان افراد در عصر حاضر، قوانین حاکم بر روابط و مناسبات میان افراد هم کم کم شکل منسجمتر و کاملتری به خود گرفت. بسیاری از امور که قبلا در روابط میان افراد به صورت فردی و آزادانه و بدون قاعده در جریان بود به تدریج تحت سیطرهی قوانین قرار گرفتند و شکل الزامی پیدا کردند و بسیاری از امور جاری جامعه در حوزههای بازرگانی – تجارت – خانوادگی و دیگر موارد از شکل فردی خارج شدند و تحت نظارت و حاکمیت دولت از طریق اعمال قوانین و مقررات قرار گرفتند.
ثبت شرکت در تبریز یکی از الزامات قانونی است که قوانین و مقررات مخصوصی جهت آن وضع شده است.
قوانین ثبت شرکت برای نخستین بار در سال ۱۳۱۰ وارد قوانین تجارتی ایران شدند که در ۱۲ ماده تنظیم و به تصویب مجلس رسید.
مطابق مواد ۲ – ۳ – ۴ – ۶ این قانون به الزامی بودن ثبت شرکت در ایران تاکید شده است و برای عدم ثبت رسمی آن مجازات قانونی در نظر گرفته شده است.
بر اساس مندرجات این قانون هرگونه شرکتی اعم از ایرانی یا خارجی که تصمیم به تشکیل و فعالیت در خاک ایران دارد حتما باید تقاضانامه ی ثبتی خود را تسلیم مرجع ثبتی معرفی شده از طرف قانون نماید وگرنه از طرف دولت ایران به رسمیت شناخته نمیشود و فعالیت آن غیرقانونی می باشد و به جزای نقدی و انحلال شرکت و ممنوعیت از فعالیت محکوم خواهد شد.
شخص باید برای ثبت شرکت خود در تبریز از بین انواع شرکت ها یکی را انتخاب کنند و مطابق با شرایط و مدارک برای ثبت شرکت خودشان اقدام کنند. که انواع شرکت تجاری در زیر به ترتیب بیان شده است
انواع شرکت تجاری
نوعی از شرکت است که تحت سیطره ی قوانین تجارتی تشکیل میشود و هدف از ایجاد آن جلب سود و منفعت و تقسیم آن میان اعضاست و کلیه فعالیت های شرکت پیرامون امور تجاری و بازرگانی شکل می گیرد.
مطابق ماده ی ۲۰ قانون تجارت ایران , شرکتهای تجاری به ۷ قسم زیر تقسیم می شوند:
1- شرکت سهامی
۲- شرکت با مسئولیت محدود
۳- شرکت تضامنی
۴- شرکت مختلط غیر سهامی
۵- شرکت مختلط سهامی
6- شرکت نسبی
۷- شرکت تعاونی تولید و مصرف